Otthon
Szponzorált tartalom

Így alakulnak 2019 második felének fürdőszobatrendjei

Átalakítanád a fürdőszobát? Szeretnél igazán trendkövető lenni? Összeszedtük, mi lesz az igazán menő a fürdőszobákban az év második felében!

A lakberendezési trendek évről évre változnak, de vannak olyan irányvonalak, amelyek hosszú időn keresztül dominálnak. Mi maradt? Mi megy? Itt vannak a válaszok:

Minimalizmus a fürdőszobában is

A minimalizmus mint trend erősebb, mint valaha: a minimalista formatervezés letisztult, egyszerű és okos megoldásokkal teli, hiszen helyet takarítanak meg, a hangsúlyt a praktikumra és a funkcióra helyezik. Mégis, az év második felére kicsit engednek ebből az egyszerűségből és letisztultságból, és az elegancia felé veszik az irányt, hogy még nagyobb kényelmet nyújtsanak. Így nem meglepő, ha találkozunk egy-egy olyan minimalista fürdőszobával, ahol könnyed – akár üveg –, lebegő polcok is találhatóak, a falra szerelhető WC-k pedig továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek ennél a stílusnál.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#bathroominspo

Bathroom Place (@bathroomplace) által megosztott bejegyzés,

Üveg minden mennyiségben

A tetőtől talpig üveg zuhanyzókabinok ebben az évben már nem kopnak ki a divatból. Ha most vágnátok bele a fürdőszoba átalakításába, akkor érdemes ebben gondolkodni. Nemcsak elegáns, de a térből sem vesz el, sőt, igazán különlegessé teszi!

Az ablakok új élete

Érdekes trend, ami kibontakozóban van: a mosdók fölött lévő tükrök szerepét az ablakok veszik át. Gondoljunk bele, amíg kezet mosunk, elmerenghetünk a kilátásban… Ez a trend nagyon megosztja a lakberendezőket is, van, akinek nagyon bejön, de van, aki egyáltalán nem támogatja. A döntés a mi kezünkben van, mit szeretnénk a saját fürdőszobánkban.

Kő és fa a fürdőben

Ez a tendencia tényleg csak az elmúlt években kezdett kialakulni, de most, 2019 második felére teljesen erősödött meg igazán. Sok háztulajdonos szereti a fa férfias, nyers és földszerű megjelenését – fenyőtől tölgyig –, valamint a kő díszítést is. Ezek az anyagok a fürdőszobát hűvösebbé, de egyben kifinomultabbá is teszik, mint a hagyományosabb luxusanyagok (például a márvány).

Matt fekete csaptelepek

A fekete idén nemcsak a burkolatok, a szaniterek között is hódít. Egy unalmas fürdőszobának is teljesen új hangulatot képes kölcsönözni egy új matt fekete csaptelep, vagy pár kiegészítő. Ráadásul egy egészen apró változtatással is trendivé varázsolhatjuk a fürdőt.

Beton a fürdőben? Igen!

Már a tavalyi évben is népszerűek voltak, de talán idén érik el a csúcsot a beton hatású burkolatok. A modern, minimalista stílus kedvelőinek telitalálat egy ilyen típusú burkolat, hiszen ahogy fentebb írtuk, a minimalizmus a 2019-es évet is meghódította, és az előrejelzések szerint a következő évben is töretlen marad az egyeduralma!

(Nyitó kép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top