Otthon

Hihetetlen, mennyire aktív a 100 éves Bálint gazda: most facsemetét ültetett óvodásokkal

100 év – 100 fa – 100 óvoda: ez volt a 35. facsemete elültetése az Ültess fát! mozgalomnak.

A Kalap Jakab Mozgalom Ültess fát! akciójának keretében a 100 éves dr. Bálint György, az ország kertészeként ismert  Bálint gazda 100 óvodának 100 gyümölcsfacsemetét ajánlott fel. Az ültetések gyermekműsorral egybekötve szeptember 16-án egy százhalombattai óvodában kezdődtek, és azok idén november első napjaiig és jövő évben márciustól folyamatosan zajlanak, írta meg a Sokszínűvidék.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Eddig 34 facsemetét ültetett el Kalap Jakab Zsolt a gyerekek közreműködésével az ország számos intézményében; ma a 35. facsemete – mely egy almafa volt – elültetésére került sor a főváros 12. kerületében, a Hegyvidéki Mesevár Óvodában. Először vett részt személyesen az akcióban Bálint gazda, aki korát meghazudtoló módon kapcsolódott be a munkába.

 

Nagyra tartom ezt a szemléletformáló, környezetvédelmi programot, és ezért is támogatom. Mondhatnánk azt, hogy csak 100 fáról van szó, ám a 100 fa sokszor száz gyermeket jelent, akik ezáltal is közelebb kerülnek a természetvédelem fontosságához” – említette a faültetésen dr. Bálint György a lapnak. 

Mint ahogy a lap megtudta, Gyuri bácsi a jövőben több alkalommal szeretne részt venni a program faültetésein, hogy személyes példával járjon elöl az óvodások természetszemléletének formálásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top