Otthon

Rendetlen a lakás? Tegyél kosarakat mindenhova!

Mitől rendetlen a lakás? Az ezer csetresztől, ami szanaszét hever.

Rajongója vagyok a kosaraknak, mindenféle méretben jöhetnek, szívesen látott lakók az otthonomban. Kevés hasznosabb holmit tudnék mondani, mert tényleg minden apróságot elnyelnek, amitől rendezettebb lesz a lakás. Hol lehet használni a kosarakat? Mindenhol és akárhol.

Előszobában

Rögtön az ajtó mellé tegyél egy kosárkát, amibe beledobhatja mindenki a kulcsát, amikor hazaérkezik. A kulcsok egy helyen gyűjtése sok keresgélést megelőzhet, és könnyebben dobjuk bele őket a kosárkába, mint hogy a falon kulcstartóra akasszuk a csomónkat, amikor már alig várjuk, hogy lerúgjuk a cipőnket. Arra viszont érdemes figyelmeztetni a velünk élő tiniket, hogy a fülhallgatójukat ne hajítsák bele egy hanyag mozdulattal, mert abból csúnya gabalyodás lesz.

Kanapé és fotel mellett

A nappaliban érdemes egy nagyobb, mutatós kosarat elhelyezni a kanapé vagy a fotel közelében – attól függően, hogy hol használjuk többször a takarókat. Rendetlenség érzetét kelti ugyanis, ha a tévézéshez használt pokrócok összegyűrve heverésznek a kanapén, így viszont egyetlen mozdulattal be lehet őket söpörni a kosárba, és máris rend van.

rendetlenség kosár otthon

Képünk illusztráció (Forrás: iStcok)

Éjjeliszekrényeken

Az éjjeliszekrény és környéke a káosz melegágya. Zsebkendők, kábelek, karórák, hajban felejtett csatok… A legjobb, ha van egy kosár a levetett tárgyaknak és az eszközöknek, amiket kéznél akarunk tartani az ágy mellett, így rendezettebb lesz a szoba – akár még az alvásminőség is javulhat tőle.

Gyerekszobában

A játékok tárolására egyértelműen a kosarak a legmegfelelőbbek. Nem azok az óriási, cuki mintákkal díszített darabok, amik most divatosak, mert bár jól néznek ki, hasznuk annál kevesebb van – maximum szennyestartónak lehetnek jók. A gyerekszoba rendjéhez a kisebb kosarak jelentik a kulcsot, főleg, ha témák szerint szortírozzuk bennük a játékokat. Ezzel még a gyereknek is megkönnyítjük a pakolást.

rendetlenség kosár otthon

Képünk illusztráció (Forrás: iStcok)

Fiókokban

A fiókokban a rendszerezéshez szinte nélkülözhetetlenek a kosárkák. Sőt lehet direkt fiókrendszerezőket is kapni, amik kisebb fakkokra osztják nekünk a teret. Ezek nélkül egy nagy csetreszhalmazzá válhat a fiók, amiben semmit sem találunk meg, amikor szükségünk lenne rá.

Íróasztalon

Nem lehet létezni az íróasztalon, ha nincs rajta kosárka – abba bele lehet tenni a kisollótól kezdve a celluxon át egészen a kavicsig mindent, amit az ovis gyerek hozott haza kincsként. Az enyémben még fejfájás-csillapító is van mindig. Hetente érdemes átnézni, és kidobni belőle, ami feleslegessé vált, hogy ne uralkodjon el benne az őskáosz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top