Otthon
Szponzorált tartalom

Hogyan találhatod meg álmaid otthonát? Tippek lakásválasztáshoz

Most tervezel új lakásba költözni, de kicsit tanácstalan vagy, mi alapján vágj bele? Tanácsok, amiket érdemes megfogadnod lakásvásárlás előtt!

A lakásvásárlás komoly döntés, éppen ezért alaposan át kell gondolnod, milyen szempontok fontosak számodra az új otthonodban. Íme, néhány a leglényegesebbek közül, amiket jó, ha figyelembe veszel!

Jó megközelíthetőség

Akár „tömegközlekedsz”, akár autóval jársz, lényeges szempont, hogy az otthonod jól megközelíthető legyen. Bármikor adódhat úgy, hogy nem tudsz kocsival menni, és nem egy olyan része van Budapestnek, ahonnan kocsi nélkül maximum taxival jutsz el a belvárosba. Persze a családod, a gyereked és a barátaid szempontjából is szerencsésebb, ha olyan lakóhelyet választasz, ahol a tömegközlekedés is elérhető.

Iskolák, egyetemek, óvodák közelsége

Ha van családod, vagy tervezed, lényeges, hogy a közelben legyenek óvodák, iskolák. Az utazással elvesztegetett idő az, amit valóban nem tért meg senki, és biztos, hogy jobb időtöltést is ki tudnál találni, mint az A-ból B-be történő kocsikázás. Nem beszélve arról, hogy a gyerekek is nagyobb biztonságban érezhetik magukat, ha tudják, hogy közel az otthonuk.

Szórakozási lehetőségek

Lehet, hogy ezt nem feltétlenül sorolnád a szempontok közé, amiket fontosnak tartasz, de hidd el, az évek folyamán lehet jelentősége. Egy otthont nem néhány hónapra veszünk, ezért lényeges, hogy olyan környezetben éljünk, ahonnan nem kell egy órát utazni azért, hogy elmenjünk egy kávézóba, étterembe vagy akár sportolni. Vagyis, mielőtt döntesz, tájékozódj arról, hogy milyen rekreációs szolgáltatásokat kínál a környék, amit kinéztél!

Anyagiak

Természetesen, a lakásvásárlás egyik legsarkalatosabb pontja az anyagi része. Nem árt, ha van megtakarításod, és alaposan utána jársz a hitellehetőségeknek is, de jó, ha a kedvezményekről is tájékozódsz. Tudd, hogy ha még idén veszel új lakást, akkor még kihasználhatod az 5 százalékos lakásáfa előnyeit.

Környezetbarát otthonok

Egyre több új építésű lakás készül okosotthonnak, ami nemcsak költségkímélő, de a környezetünket is óvja. A csúcstechnológiával felszerelt otthonok megfelelnek a legújabb és legszigorúbb energiakövetelmények is, és már sokkal többet jelentenek, mint néhány éve, amikor még az okostévé és a telefonról vezérelhető riasztó jelentette a csúcstechnológiát. A smart home ma már egyet jelent a mennyezethűtéssel és -fűtéssel, a mozgás- és hőmérsékletérzékelő szenzorral, az okos redőnyökkel és az okos világítástechnikával, az okos dugaljakkal, amiket akár a telefonunkról is irányíthatunk.

 

A BudaParton számos okosotthon megoldás már alapfelszereltségnek számít, ráadásul a legújabb,BudaPart otthonok ’E’ épületének lakásait Nobilia konyhával és gépesítve adják át 2021-ben. A városnegyed elérhető lakásaira még felhasználható az 5%-os lakásáfa, így érdemes még időben lecsapni a modern otthonokra és befektetni a valóban minőségi életérzésbe. Ismerd meg az akár azonnal költözhető lakásainkat személyesen Open Doors eseményünkön, és legyél te is #BudaParti!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top