Otthon

Pénzt és ékszereket vitt el a trükkös csaló egy szolnoki nénitől

A csaló papírgyűjtés ürügyén jutott be az idős asszony otthonába.

Egy idős, szolnoki asszony tett bejelentést a rendőrségre 2019. november 14-én a kora délutáni órákban, mivel úgy érezte, csalás áldozata lett.

Azon a napon egy ismeretlen férfi jelent meg a néni kertes házánál, ahová papírgyűjtés ürügyén be is jutott. Az idegen egy közös ismerősre hivatkozva először 50.000 forint készpénzt kért kölcsön a nénitől, aki oda is adta neki az összeget. Ennyivel azonban a csaló nem érte be: arra való hivatkozással, hogy fotózásra mennek, ékszereket kért kölcsön az anyukája részére, amiket miután megkapott, távozott. A gyanútlan sértettnek csak két óra elteltével vált mégis gyanússá az eset, és értesítette a rendőrséget.

szolnok csalás

Papírgyűjtés ürügyén jutott be az idős asszony otthonába a csaló (Fotó: Police.hu)

A Szolnoki Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, ami pár nap múlva eredményre vezetett. A helyi körzeti megbízott információi és a beszerzett adatok alapján azonosították a lehetséges elkövetőt. A nyomozók 2019. november 19-én már gyanúsítottként hallgatták ki B. Gábor helyi lakost.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top