Otthon

Kétévesen is kölyöknek látszik a törpenövésű német juhász

Nagyon cuki, ám a rendellenessége egészségügyi gondokkal is együtt jár.

Rangert, a német juhászt kölyökkorában vették magukhoz a gazdái. Bár már akkor is kisebb volt, mint a testvérei, kezdetben azt hitték, ez a giardia-fertőzése miatt van. Hiába gyógyult ki azonban a kórból, továbbra sem fejlődött úgy, ahogyan más kutyák az ő korában.

Az állatorvos ekkor már gyanította, hogy Ranger esetleg hipofízis eredetű törpenövéssel született, mivel azonban ez nagyon ritka, gazdái még szkeptikusak voltak a diagnózist illetően. A kutyus azonban a későbbiekben sem nőtt meg, így bebizonyosodott, hogy a doktornak igaza volt.

Ranger ma már kétéves, de még mindig úgy néz ki, mint egy kölyökkutya.

törpe német juhász

Ranger (Fotó: Northfoto / SWNS)

Bár valóban cuki, a rendellenesség egészségügyi problémákkal is együtt jár. Pajzsmirigy-alulműködése miatt hullik a szőre és a bőre is nagyon hámlik. Egy alkalommal a szőrének mintegy a felét elveszítette, és étvágya sem volt. 

A kutyus pajzsmirigygyógyszert kapott, a szőrét pedig egy kecsketejes szappannal kezdték ápolni, aminek köszönhetően teljesen visszanőtt.

Ma vidáman él gazdáival és két kutyatársával, Jessie-vel,í, a normál méretű német juhásszal és Hazellel, a labradorral. Instagram-oldalának közel 67 ezer követője van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top