Otthon

Ezt jelentik az adventi gyertya színei

Advent első vasárnapja jön. Gyújtsuk meg együtt az első gyertyát...

Advent első vasárnapjának időpontja évről évre változik, Szent András napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnapon ünnepeljük. Színe a lila: a templomi terítő lila, a szertartáson a pap lila miseruhát vagy stólát visel, illetve az adventi koszorún elsőnek meggyulladó gyertya színe is lila.

iStock

Az első adventi gyertya jelentése
Az első gyertya meggyújtásakor végiggondolhatjuk azokat a próféciákat, amelyek a Messiás eljövetelét előre meghirdették. Isten annyira szeret minket, hogy már jóval a születésünk előtt gondja volt ránk. Jézus bennünket helyettesítő áldozatát előre hirdették a próféták. Az örömhír szerint úgy szereti Isten a világot, hogy Egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen (János evangéliuma, 3. fejezet). Ha van otthon Biblia, eleveníts fel pár Igeverset, amit a gyertyák meggyújtásakor a négy vasárnapon akár fel is olvashatsz otthonodban. Ez egy jó alkalom lehet arra, hogy leemeljük a könyvek könyvét a polcról. 

Ha kíváncsi vagy a több adventi gyerta színének jelentésére, kattints tovább Bouvet oldalára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top