Otthon

Attila a bolton kívül mindenhol baromfival fizet

Egy testnevelő tanár motorostalálkozóra érkezett egy jászsági faluba, de annyira megfogta a hely, hogy ott telepedett le.

Rockzenész, egykori testnevelő tanár Bagdi Attila, aki most feleségével baromfitenyésztésből él. A jászszentandrási gazdálkodóról – akit a Sokszínű Vidék mutatott be – kiderült, hogy egy motorostalálkozóra érkezett a környékre, ami annyira megtetszett neki, hogy úgy döntött, ott akar élni.

Attila baromfitenyésztő lett. Képünk illusztráció (Fotó: pexels.com)

A házaspár eleinte saját ellátására kezdett baromfival foglalkozni és csak ajándéknak adták a falubelieknek a csirkét, ám idővel kiváltották az őstermelői igazolványt, és eladásra is kezdték tartani az állatokat.  

„Itt, falun a barter működik, pénzzel csak a boltban fizetünk. A régi fajta üzletvitel a megszokott, a cserebere. Akinek tűzifája van, azt adja a baromfiért. A háztájiban 50-70 db madarunk volt eleinte, de nagyon rászoktak az itteniek, mert finom a húsuk, így jött a tanyasi állattartás ötlete” – mondta a lapnak Bagdi Attila.

2020-ra kézműves vágóhidat terveznek a birtokon, amit látogatni is lehet majd, illetve egy kakasszépségversennyel egybekötött pörköltfőző versenyre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top