Otthon

Élnél bekamerázott lakásban havi 550 ezerért?

Egy különleges kísérlethez keres önkénteseket egy japán cég.

A tokiói Plasma.inc múlt hónapban hirdette meg legújabb projektjét, melynek keretében önként jelentkezők mindennapi életéről akarnak felvételeket készíteni, hogy majd ezeket megpróbálják eladni különféle cégeknek, melyek számára egy ilyen kísérletből kinyerhető adatok hasznosak lehetnek.

A résztvevőknek vállalniuk kell, hogy az otthonuk minden helyiségét bekamerázzák és 24 órában felveszik őket, ugyanakkor azt ígérik, hogy a felvételeken nem lesznek felismerhetők, csupán az életmódjukat, szokásaikat figyelik majd meg. Az egyhónapos kukkolásért 200 ezer japán jent, vagyis nagyjából 550 ezer forintot fizetnek minden szereplőnek. 

kamera otthon

Fotó: iStock

A projektre néhány nap alatt több mint ötszázan jelentkeztek. A legtöbben 20 és 30 év közöttiek, a férfiak négyszer annyian vannak közöttük, mint a nők. Akadnak, akik a pénz miatt vennének részt a kísérletben, mások viszont azt mondák, hogy ilyen módon szeretnének tenni valamit a társadalomért.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top