Otthon

Így néz ki a legrégebbi brit műfenyő, amit 99-szer díszítettek fel

Ez a 99. év, amikor felállítják a karácsonyfát, ami még a II. világháborús bombázást is túlélte.

A 65 éves Kay Ashton nemrég költözött háromszobás házából egy kisebb lakásba, és ijedten vette észre, hogy nincs meg a családi öröksége, az a műfenyő, amit még nagymamája, Elizabeth Naylor vásárolt 1920-ban. Szerencsére végül előkerült a karácsonyfa, így idén immár a nyolcadik otthonban is felállíthatják az ünnepek idejére.

A nagymama William fájának nevezete el a műfenyőt újszülött kisfia első karácsonyának emlékére, ám a fia 1940-ben, 19 évesen elhunyt, így a fa az ő emlékét őrzi. Elizabeth Naylor 1981-ben, 80 éves korában halt meg. A fát lánya, Joyce Ashton örökölte. Amikor Joyce 2012-ben meghalt, Kayhez került a családi karácsonyfa.

„Örömmel tölt el, hogy évente előveszem. Gyermekkorom jut róla eszembe, és olyan emlékeket idéz elő a karácsonyokról, amelyeket olyan családtagokkal töltöttem, akik már nincsenek velünk. Nagy család voltunk, és közel álltunk egymáshoz” – mesélte Kay.

A háromszoros nagymama azt is elmesélte, hogy a II. világháború idején bombázták a környéket, ahol laktak, az egyik bomba olyan erővel csapódott be, hogy a hátsó ajtójuk is kinyílt, és a fát is eltalálták a repülő törmelékek. A műfenyő teteje akkor megsérült, de megpróbálták rögzíteni, és az eredeti szalagdarabok egy része is még mindig a fán van.

Ide kattintva megnézheted, hogy néz ki a majdnem 100 éves William fája.

(via)

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top