Otthon

Így bontják a felrobbant eperjesi panelházat – videó

A híradások szerint a gázrobbanás volt az utóbbi 10 év legnagyobb szerencsétlensége Szlovákiában.

December 6-án történt gázrobbanás egy panelház 9. és 12. emelete között a szlovákiai Eperjesen, amitől az épület lépcsőszerkezete ledőlt, a tűzoltók szerint pedig fennállt a veszélye annak, hogy az épület összeomlik. A robbanásban nyolc ember vesztette életét, és többen megsérültek. 

Eperjes, 2019. december 6.
Tûzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy gázrobbanás miatt kigyulladt tizenkét emeletes épületnél Eperjesen 2019. december 6-án. A detonáció következtében legkevesebb öt ember életét vesztette, a lakók közül sokan a tetõn ragadtak.
MTI/AP/TASR/Frantisek Ivan

A város területén rendkívüli állapotot hirdettek, a tragédia következtében több lakó is a tetőre menekült. Közben kiderült, mi okozta az iszonyatos erejű gázrobbanást: a liftakna megtelt gázzal, ez okozhatta az óriási robbanást a lakóházban; a rendőrség eljárást indított. A városban válságstábot állítottak fel, amely gondoskodik a fedél nélkül maradottak elszállásolásáról, étkeztetéséről és egyéb szükségleteinek ellátásáról.

Most egy speciális bontószerkezettel bontják le a ház maradványát emeletről emeletre. A szakemberek úgy döntöttek, hogy a biztonság érdekében az egész panelt a földdel teszik egyenlővé: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top