Otthon

Kaptál te is mikulásvirágot? Így gondozd, és tavasszal is szép marad!

Ezeket a szabályokat tartsd be a mikulásvirág gondozásánál!

Novemberben és decemberben ellepik az áruházak és a virágosok polcait a kisebb-nagyobb mikulásvirágok. Kétségtelen tény, hogy gyönyörű éke lehet télen a lakásunknak, ám hamar a kukában köthet ki, ha nem megfelelőn gondozzuk. Pedig nem csak az ünnepi időszakot dobhatjuk fel a mikulásvirággal, ha hozzáértéssel törődünk vele!

A Mikulásvirág nem csak a karácsonyi időszak éke (Fotó: iStock) 

1. Mikulásvirág és a hőmérséklet

Ne tedd ki a mikulásvirágot huzatnak, valamint túlságosan melegnek sem. Ha a lakás legmelegebb pontjára rakod a virágot, akkor hamar elhullajtja a leveleit. Valamelyik ablak (távol a fűtőtesttől) ideális lehet.

2. Mikulásvirág és a fény

Ne tedd a virágot sötét helyre!

3. Mikulásvirág és a víz

Ne öntözd túl, de mindig legyen nedves a föld alatta. 16-18 fokban érzi jól magát, a vízigénye függ attól is, hogy milyen hőmérsékleten van a virág. Kéthetente érdemes tápoldatot is használni a locsolásnál.

4.  Mi legyen a mikulásvirággal tavasszal?

Ha vége az ünnepeknek, a mikulásvirág (legkésőbb februárban) lehullajtja a leveleit. Ez normális! Ha már az összes levelét ledobta, vágjuk vissza a növényt. Tápoldatról innentől már nem lesz szükség. Tavasszal, a fagyok eltelte után, kirakhatjuk bokros, árnyékos területre, folyamatosan öntözve.

A mikulásvirágokat ki is lehet ültetni a kertbe Fotó: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top