Otthon

Ágyi poloskákkal fertőzött matracokat terjeszthet egy áruházlánc

A hatóságok nem tudnak róla, a közösségi médiában viszont felbukkantak a panaszok.

Ágyi poloskákat talált egy új matracban a Pénzcentrum egyik olvasója. Erről szóló levelében arról számol be, hogy egy Magyarországon működő lakberendezési áruházlánc forgalmaz fertőzött matracokat, a poloskáktól pedig mostanra nagyon sokan szenvednek, a vásárlók alig győzik hívni a rovarirtó szakembereket. A közösségi médiában is fel-felbukkanó felhívás szerint a matracok már a raktárakban fertőzöttek, így kerülnek be a vásárlók lakásaiba a poloskák, amelyek aztán megkeserítik az életüket. A probléma súlyos, már-már közegészségügyi szintű – írja az olvasó. 

ágyi poloska

Forrás: Wikipédia

A lap megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot, ők azonban életszerűtlennek tartják a panaszt. Hozzájuk erről szóló bejelentés még nem érkezett be, vizsgálatot sem folytatnak az ügyben – írják. A megyei kormányhivatalok sem tudnak ilyesmiről, igaz, a tavaly beszámolók még nem érzektek meg – nyilatkozta az NNK. Szakértőik szerint nem valószínű, hogy az új bútorokból, matracokból érkeznek a poloskák: 

A vérszívók kizárólag olyan helyen tudnak elszaporodni, ahol táplálékforrásuk folyamatosan biztosított. Éjjeli életmódot folytatnak, és jellemzően az alvó embert támadják vérszívásukkor. A nagyobb üzletek vagy az árukat tároló raktárak többnyire alkalmatlanok az ágyi poloskák megtelepedésére.

Inkább a használt bútorok és lakberendezési tárgyak vásárlásakor kell figyelni, azok réseiben ugyanis előszeretettel elbújnak. Az ágyi poloska fertőző betegséget nem terjeszt, „csupán” rendkívül kellemetlen a csípése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top