Otthon

Élve zárták be a galambfiókákat a szegedi székelykapuba

Galambhálókat szereltek az üregek elé, csakhogy oda már befészkeltek a madarak.

Galambmentesítették Szegeden a Vértói domb székelykapuit, dróthálókat erősítettek fel a madarak által használt üregek elé. Csakhogy az odúkba már befészkeltek a galambok, így élve befalazták a fiókákat – írja a Délmagyar.

A felnőtt galambok nem hagyták magukra a fiókákat, folyamatosan a közelükben voltak, de élelmet nem tudtak bejuttatni számukra.

Tokody Béla, a Magyar Ma­dártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei csoportjának titkára a lapnak azt mondta, a parlagi galamb nem védett, sőt nemkívánatos madár, de ez az eljárás kegyetlen. Az emlékhelyet létrehozó egyesület alapító elnöke Apró-Juhász János nem tudott előzetesen a galambmentesítésről, és nem is ért vele egyet.

A galambhálók felszerelését a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. rendelte meg, mert az emberek kifogásolták a madarak tömeges jelenlétét és a sok ürülékét. Hétfőn az alvállalkozó átvizsgálta a nyolc kaput, és ahol kellett, megnyitotta az üregeket.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top