Otthon

Elszakította a családjától a koronavírus a háromgyerekes magyar apát

A 38 éves Gergely nem jött haza Németországból, mert attól fél, hogy megfertőzi a családját.

A háromgyermekes Gergely két éve ingázik munkája miatt a bajorországi Donnersdorf és Kőszeg között, ám a koronavírus-járvány most elszakította a családjától.

A 38 éves férfi az egyik legfertőzöttebb német tartományban dolgozik, és bár nincsenek tünetei, attól tart, hogy hordozhatja a vírust. Az otthoni karanténnal nem akarja kitenni a fertőzés veszélyének feleségét, valamint a 6 éves, 4 éves és nyolc hónapos gyerekeit – írja a Blikk.

Metrószerelvény érkezik egy szinte teljesen elnéptelenedett berlini állomásra 2020. március 23-án (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

Metrószerelvény érkezik egy szinte teljesen elnéptelenedett berlini állomásra 2020. március 23-án (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

A család biztonsága érdekében ezért úgy döntöttek, hogy külön töltik a húsvétot. Bár mindennap videócsetelnek, a gyerekeknek nagyon hiányzik az édesapjuk. A nagyobbak már értik, miért nem lehet velük.

Gergely jelenleg is dolgozik egy raktárban, ahonnan egész Németország területére szállítják az egészségügyi felszereléseket. Munkája során néha száz emberrel van egy légtérben, de maszkot nem viselnek, mert ott is hiánycikk.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top