Otthon

Koronavírus itton: a szobából sem léphetnek ki az idősotthonok lakói

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a vírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet.

Teljes látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el több idősgondozó intézményben idehaza a koronavírus-járvány miatt. Egy fővárosi otthon lakója a Blikk újságírójának elmondta, maszkot, kesztyűt nem kaptak, az hord csak, akinek kintről küldtek be a rokonok. Sétálni nem mehetnek, az ételeket és az evőeszközöket egyenként adják át nekik a dolgozók, és a küldeményeket csakis a recepción keresztül juttathatják el a hozzátartozóknak, hiszen a vírus tárgyakon is sokáig életben maradhat.

Szobakarantént rendeltek el egy érdi otthonban is, ahol 90 ember került járványügyi megfigyelés alá, mert intézményben valakinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az illető napok óta kórházban van, korábban is ott volt, valószínűleg a fertőzést is ott kaphatta el.

Az érdi városvezetés nagy rizikónak látja azt, hogy a gondozók esetleg behurcolhatják az intézményekbe a fertőzést, ezért a város másik, önkormányzati fenntartású otthonában másfél hete élnek az ápolók is hermetikusan elzárva a külvilágtól.

idosek otthona, koronavirus

Már nem minden intézményben sétálhatnak a folyosón az idősek. (Fotó: MTI/Vajda János)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top