Otthon

Koronavírus: már azt is láthatjuk, hányan vannak hatósági házi karanténban

A hivatalos tájékozató oldalon már azt is közlik, hányan vannak hatósági házi karanténban az országban.

Ezentúl a hatósági házi karanténra vonatkozó adatot is közölnek a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon, a Koronavirus.gov.hu-n. Naponta frissülő adatok láthatók arról, aktuálisan hányan vannak a koronavírus-járvány miatt hatósági házi karanténban Magyarországon. Jelenleg ez a szám 10.668.

A járványnak ebben a szakaszában már az otthoni karantén a jellemző, nem pedig a kórházi, hiszen kórházba már csak azok az igazolt fertőzöttek kerülnek, akiknek olyan súlyos tüneteik vannak, hogy kórházi ellátást igényelnek.

Az otthoni karantén lehet önkéntes vagy a járványügyi hatóság is elrendelheti. Utóbbi esetben kötelező a bejárati ajtóra egy piros figyelmeztetést kiragasztani.

A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Ha valaki megszegi a karantén szabályait, bűncselekményt követ el.

A hatósági házi karanténra kötelezett személy 2 hétig nem hagyhatja el az otthonát, nem fogadhat vendéget. Postást, futárt, ételszállítót fogadhat, az ajtóban átveheti a csomagot.

Aki ilyen karanténban van, de az ellátását nem tudja megoldani, az önkormányzattól kérhet segítséget.

(Kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top