Otthon

Karanténpiac: Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna!

A karanténpiac tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást.

A Tartsd otthon a nyagyit csapata vette észre a kezdeményezést, mely a Dunakeszin péntekente üzemelő termelői kispiac rendezői találtak ki. A piacot a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás, és a vírustól való félelem tönkre is tehette volna egy pillanat alatt, ám nem így lett. Lenyűgöző megoldás született helyette.

A karanténpiac tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást. Illusztráció: Annie Spratt on Unsplash

A karanténpiac tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást (Illusztráció: Annie Spratt on Unsplash)

De miről is van szó? Először meg kell rendelnünk a kívánt árut az őstermelőktől és családoktól, majd kapunk egy e-mailt, amelyben leírják, hogyan történik az áruk zökkenőmentes átadása:

  • Otthon készíts be ládát/ rekeszt/ papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassuk a csomagot.
  • Érkezz pontosan. Téged 16.00 órakor várunk.
  • Érkezéskor a zöld mellényes kollégának mondd meg a neved, amivel a rendelést leadtad. Ő egy sorszámot fog tenni a szélvédődre, ami az azonosításodat szolgálja az átadási pontnál.
  • A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt, ami a rendelésed fizetendő végösszegét tartalmazza. Ezt az összeget a várakozás ideje alatt kérjük, lehetőleg pontosan készítsd be az átlátszó tasakba.
  • Állj be a kocsisor végére. Amikor sorra kerülsz, a csomagolós asztal elé állj a kocsival és nyisd ki a saját csomagtartódat. Majd ülj vissza.
  • Mi berakjuk a termékeket a csomagtartódba. Az ablakon keresztül add ki a műanyag tasakot a pénzzel, mi a terméklapodat benyújtjuk az ablakon a visszajáróval együtt.
  • Jelzés után nyitott csomagtartóval gurulj lejjebb egy autónyit, hogy a következő kocsi beállhasson. Igény szerint ellenőrizd le a termékeket, csukd be a csomagtartód és már mehetsz is.

A dolog tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást.

Aktuális cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top