Otthon

Koronavírus: százával kellett hazazavarni az embereket a Balatonról

Hiába a kijárási korlátozás, valamint a balatoni parkolók és strandok lezárása, hatalmas volt a tömeg a tóparton. A helyi polgárőrség szomorú tapasztalatokról számolt be.

Annak ellenére, hogy Balatonlelle és Balatonboglár polgármestere elrendelték a települések tulajdonában lévő parkolók és strandok lezárását a húsvéti ünnepek idejére, az elmúlt két napban több száz főt kellett elküldeni.

Fotó: MTI/Varga György

Fotó: MTI/Varga György

A Balatonlellei Polgárőrség a közösségi oldalán osztotta meg a szomorú tapasztalatait. Mint írják: „Igen jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan. Ekkora vendégsereg még nem volt az elmúlt évtizedekben ezekben az időszakokban. (…) Lellén egy-két esetben fordult elő, hogy a szalagot letépték és tiltott területen tartózkodtak, kivéve a ma estét, amikor közel 40 főt kellett a Virág strandról elküldeni.
A megkérdezettek egy része nem itt tartózkodik, hanem más településről érkeztek és parti sétákat szerettek volna tenni. Helyiekkel nem találkoztunk.”

A polgárőrök beszámolója szerint Balatonbogláron már sokkal nagyobb volt a renitensek létszáma. „Az egyik strandot kiürítettük, a másikon ugyanazon családokkal találkoztunk és ez volt a harmadikon is. Kérdésünkre, hogy nem egyértelmű a rendelkezés, vagy mi az oka a viselkedésüknek a következő választ kaptuk: »Lejöttünk pihenni a családdal és nem képzelik, hogy otthon fogunk ülni és nem megyünk ki a partra!?« Persze elhagyták a területet, mivel tettünk ennek érdekében. Kordonszalagok letépését persze itt is pótoltuk« – olvasható a posztban.

(via)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top