Otthon

Bortárolóvá alakította a családi ház lépcsőjét

Sokan szeretik a lépcső alatti területet tárolóvá alakítani, de az ausztrál Murray Berrill ennél sokkal tovább ment: egy komplett borospincét rendezett be egy ház lépcsője alatt.

Murray Berrill egy ausztrál építész, méghozzá a rendkívül kreatív fajtából. Az Unilad számolt be a hírről, miszerint a szakember az egyik munkája során egy 156 borosüveg befogadására alkalmas tárolót alakított ki egy családi ház lépcsője alatt, ráadásul a különleges művelet nem is volt számára annyira időigényes: mindössze másfél hét alatt végzett a munkálatokkal, és gyönyörű falépcsőkbe rejtette a szépen kimunkált fiókokat. A munka ára 5000 ausztrál dollár (valamivel több mint egymillió forint) volt, és az építész még soha korábban nem készített hasonlót.

Fotó: Murray Berrill Constructions/Facebook

Fotó: Murray Berrill Constructions/Facebook

A tulajdonossal jutottak arra, hogy inkább a lépcsőbe rejtik a palackos fiókokat, és nem a lépcső alá helyeznek el egy nagy szekrényt. Nagy kihívást jelentett, hogy a konstrukció elég stabil legyen a sok-sok borosüveg tárolásához. Jelenleg hőmérő méri a tárolt borok hőmérsékletét, és azon dolgoznak, hogy egy beépített technológiával a borok nyáron is kellemes hőmérsékletűek maradhassanak odabent. A bortároló fotói vírushoz méltó gyorsasággal terjednek az interneten, szóval számítsunk rá, hogy a jövőben többen is utánozni fogják.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top