Otthon

Házat lehetne venni ennek a matracnak az árából

Tíz darabot már el is adtak belőle.

A svéd Hästens cég és Ferris Rafauli kanadai dizájner együttműködésében született meg a világ legdrágább matraca, melyet egészen pontosan 390 ezer dollárért, vagyos mintegy 125 millió forintért árulnak.

A Grand Vividust elsősorban a készítésekor felhasznált nagy mennyiségű lószőr teszi ennyire drágává. A széleit finom bőr és sárgaréz tűzések szegélyezik. A súlya nagyjából fél tonna, feküdni pedig állítólag olyan rajta, mintha lebegnél.

Vividus Classic matrac

A Vividus Classic matrac (Fotó: Hästens)

A matrac kézzel készül, 600 óra munkájával és évente csupán 12 darabot gyártanak felőle, így az exkluzivitása még feljebb nyomja az árát. Az első darabot a rapper Drake vásárolta meg, ezen kívül még további kilencre akadt már vevő.

Linus Adolfsson, a Los Angelesben található Hästens boltok üzemeltetője hangsúlyozta, hogy hazájában, Svédországban az alvás nem csupán az alvásról szól, hanem sokkal többről. Bár ő maga nem gazdag családban nőtt fel, azonban az ágyukban lévő matrac drágább volt, mint az autójuk.

via

Ezek is érdekelhetnek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top