Otthon

Egy egész vaddisznó konda túrja fel minden este a komlói nő kertjét

30 vaddisznó érkezik meg minden este 7 óra körül egy komlói asszony kertjébe. A malacokat a kutyák és a kerítés sem állítják meg.
Újabban egy komlói kertben pusztítanak a vaddisznók lakott területen.

Három vaddisznó koca és több mint kéttucatnyi kismalac veszi birtokba egy komlói nő kertjét minden este. A malacok nappal a kisváros egyik elhanyagolt területén élnek – derült ki az RTL Klub Híradó riportjából. 

Októberben először csak két koca érkezett, februárban már a gyerekeiket is hozták, de azóta egy újabb család csatlakozott a kondához: most ők mind puszítást végeznek az udvaron, miután este 7 körül menetrend szerűen megjelennek.

A kerttulajdonos asszony, akinél a malacok túrnak, teljesen tehetetlennek érzi magát, mert a kerítés sem állítja meg a malacokat, ahogy a kutyák is félnek a vaddisznóktól

A vadászok azért nem lövik ki őket, mert kicsinyeik vannak és belterületen élnek. Az élőhelyük megzavarása miatt egyre több állat költözik lakott területre, a komlói önkormányzat egyelőre nem válaszolt, hogy mit terveznek tenni a vaddisznók beköltözése ellen.

Nem csak Komlón túr egyre több vaddisznó ittthon lakott területen: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top