Otthon

Kómába esett a buborékostea-függő tini

750 milliliter buborékos teában akár 100 gramm cukor is lehet. Egy kínai tini minden nap két ilyen italt fogyasztott el, egy hónapon keresztül.

Eszméletlenül találtak rá a szülei otthonában egy kínai tinire. A 18 éves lányt Ruijin városi kórházába vitték. A vércukorszintje a normális értéknél 25-ször magasabb volt, emiatt hiperglikémiás kóma alakult ki nála. Mint kiderült, a lány az azt megelőző egy hónapban minden nap megivott két pohár buborékos teát. Egy ilyen, 750 milliliteres italban akár 100 gramm cukor is lehet, így minden bizonnyal ez váltotta ki a rendkívül magas vércukorszintet.

Napi két buborékos teát ivott meg a tinilány

Napi két buborékos teát ivott meg a tinilány (Illusztráció: Getty Images))

A tinédzser egy héttel korábban már rosszul lett, egyfolytában szomjas volt, hányingerrel küzdött és gyakran járt vécére, ami mind az úgynevezett diabéteszes ketoacidózis jele, ami a cukorbetegség egyik legsúlyosabb kórképe.

A lány a kórházi kezelésnek köszönhetően 5 nap után felébredt a kómából, állapota azonban csak egy hónap elteltével stabilizálódott. Ez alatt 35 kilót fogyott. Megígérte, hogy többé nem iszik buborékos teát.

via

Másokat is kórházba juttatott már a buborékos tea:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top