Otthon

1 euróért vehetsz házat magadnak a festői dél-olaszországi településen

Olaszország Calabria régiójában komoly problémát jelent az elvándorlás, és ezen próbálna változtatni egy helyi polgármester egy izgalmas ötlettel: 1 euróért adná a falu üresen maradt ingatlanjait.

Cinquefrondi festői kis település Olaszország déli részén, Calabriában, ahonnan munkalehetőség híján sorra költöznek el a fiatalok. Rengeteg az üresen maradt ház, amiket egyszerűen képtelenség normális áron értékesíteni, és emiatt talált ki egy izgalmas ötletet a polgármester. Az Operation Beauty (Szépség hadművelet) program keretében mindössze egy euróért adná el Cinquefrondi üresen maradt házait. Az ötlettől azt reméli, hogy ismét fiatalok népesítik majd be a települést – írta meg a metro.

Egy darabka Cinquefrondi (fotó: Cinquefrondi település Facebook oldala)

Egy darabka Cinquefrondi (fotó: Cinquefrondi település Facebook oldala)

Bónuszként pedig azt is hozzátehetjük, hogy egész Cinquefrondiban egyetlen koronavírusos esetet sem regisztráltak. Persze azért bőven nem elég, ha lapul egy euró a zsebedben, és ég benned a költözés iránti vágy egy olyan helyre, ahonnét csak negyedórányi autózásra van a tenger, és fantasztikus a kilátás. Az ötlethez ugyanis hozzátartozik, hogy fel kell újítanod az egy euróért szerzett ingatlant: a felújításig 250 euró biztosítást kell havonta fizetned, és ha nem sikerül elvégezned három éven belül a felújítást, húszezer eurós büntetéssel sújtanak le rád. Mivel a házak aprócskák, átlagosan 40 négyzetméteresek, a felújítás költségei nincsenek az egekben, és várhatóan 10-20 ezer euróból megoldhatók. További fontos tudnivaló, hogy ugyan Cinquefrondi festői település, az olasz csizma aljában mindentől elég messze van. A nápolyi repülőtértől például ötórányi autózásra.

Dél-Olaszország más települései is várják a költözni vágyókat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top