Otthon

A Posta is enyhít a járványügyi korlátozásokon

Enyhültek egyes járványügyi intézkedések a postákon. A maszk viselését továbbra is kérik, de már nem kell az ajtón kívül várakozni.

A járvány enyhülésével és a veszélyhelyzet megszűnésével a Magyar Posta felülvizsgálta a pandémia miatt meghozott intézkedéseit, és határozott arról, hogy melyeket szükséges továbbra is fenntartani, és melyek azok, amelyek már nem indokoltak.

Közleményük szerint a nagyobb postákon ismét működik majd az ügyfélhívó rendszer, amely segíti a gyors kiszolgálást. Újra teljes körű lesz a szombati hírlapkézbesítés, június 27-től a korábban megszokott rend szerint az előfizetők a megjelenés napján megkapják a szombati lapszámot. Változás az is, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt személyi azonosító okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követően még 180 napig érvényesek maradnak, így azokat továbbra is elfogadják a postákon a megadott ideig.

Postások (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Postások (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Mivel a járványveszély nem múlt el, a Posta szerint továbbra is szükség van a többi megelőző biztonsági intézkedésre.

A lakosságtól kérik a szájmaszk viselését, valamint továbbra is maradnak az elválasztó plexifalak a nyitott pultos postákon.

Gyakori fertőtlenítő takarítást végeznek, ügyelve a pultokra és a kilincsekre és egyéb közös használatú felületekre, és érintésmentesen kézbesítik a postások azokat a küldeményeket, amelyeknél személyes átvétel szükséges. A továbbiakban is levélszekrénybe kézbesítik a korábban személyes átvételt igénylő ajánlott leveleket, mellőzik a személyes kézbesítést a hatósági házi karanténnal érintett címeken, és biztosítják a nyugdíjasok számára az utalvány átvételéhez az egyszerűsített meghatalmazást, illetve ingyenes ismételt kézbesítést.

A honlapjukon pedig folyamatosan frissítik azon országok listáját, ahová akadálytalan a küldemények eljuttatása.

Így áll vissza az élet a régi kerékvágásba:

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top