Otthon

Piramist épített a hátsó kertbe az orosz házaspár

Bár tizenkilencszer kisebb, mit a gízai nagy piramis, ami alapján készült, ez mégis csak egy egyiptomi piramis egy orosz pár kertjében felépítve.

Istinka egy kis orosz település Szentpétervártól tizenkét kilométerre, ahová mostantól van oka menni a turistáknak, ugyanis itt építették meg a gízai nagy piramis másolatát. A kilenc méter magas és kilenc méter mély építményhez 400 tonnányi betont használtak fel. Az építtető házaspár, Andrey Vakrushev és a felesége, Victoria számos alkalommal járt az egyiptomi piramisoknál, hogy megfigyeljék és a lehető legpontosabban másolják le az eredetit. Persze a méret (ez ugyanis tizenkilencszer kisebb, mint az eredeti), ahogy az építőanyag sem, de ezt leszámítva minden másban igyekeztek tökéletes másolatot alkotni – adta hírül az odditycentral.

A pár számára a legnagyobb kihívást az okozta, hogy megtalálják a projekthez a megfelelő építési vállalkozót. Több hónapnyi keresés után jártak sikerrel, és találtak valakit, aki izgalmas kihívásként tekintett a tervükre. Az nem teljesen világos, pontosan meddig tartott az építkezés, de az első hírek az orosz sajtóban idén márciusban jelentek meg az ambiciózus projektről. Vakrushevék állítólag abban hisznek, hogy a piramis mágikus erővel bír, ami megvédi a közelében lévő embereket attól, hogy megsérüljenek, sőt szerintük még a koronavírus-fertőzés ellen is megfelelő védelmet nyújt. Azoknak, akik a piramis belsejében szeretnének gyógyulni, a pár pénzért cserébe lehetőséget biztosít: egy éjszaka odabent 50 és 140 dollár közötti áron mozog. Mennyivel jobb lett volna, ha a piramis megmarad csupán bizarr kerti dísznek, ugye?

Olvasnál még a piramisokról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top