nlc.hu
Otthon

Porcelántányérokkal díszített a házát

Tízezer tányér díszíti a megszállott porcelángyűjtő házát

A vietnámi férfi 25 éve gyűjti a porcelán tányérokat, amelyekkel a lakását dekorálja kívül-belül.
Porcelán tányérokkal borított ház

Egy vietnámi férfi teljesen megszállottja lett a porcelán tárgyaknak, az elmúlt 25 évét azzal töltötte, hogy porcelán tányérokkal, tálakkal és urnákkal dekorálja ki a lakását.

Nguien Van Truong szenvedélye 1986-ban kezdődött, amikor Vinh Phuc tartományban megismerkedett egy porcelángyűjtővel. Annyira lenyűgözték a hagyományos porcelán tárgyak, hogy elhatározta, ő is gyűjtő lesz.

Bejárta az országot a különlegességekért, minden pénzét porcelánra költötte, és rengeteg tárgyat halmozott fel. Bár arra készült, hogy kereskedni fog velük, ezt a tervét sutba dobta, és elkezdte kívül-belül kidekorálni a házát a porcelánokkal.

Jelenleg több mint 10 ezer porcelántárgy díszíti a fanatikus gyűjtő lakását, többségük olcsó darab, de vannak 17-18. századi ritkaságok is. A férfi azt mondja, nem érdekli, mennyit érnek a tányérok, csak szeretné megőrizni hazája kultúráját.

Hogy öröksége megmaradjon, a gyerekeivel közölte, hogy halála után nem adhatják el, illetve nem rombolhatják le a porcelánokkal díszített házat.

(Oddity Central)

Még több különleg házborítás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top