nlc.hu
Otthon

Erre is jó a fogpiszkáló

10 tuti tipp! Erre is jó a fogpiszkáló

Takarításkor, ketészkedéskor, de akár egy gomb felvarrásakor is jó szolgálatot tehet a fogpiszkáló.
  1. Fogpiszkáló segítségével kipucolhatod legapróbb réseket is, így például a számítógép billentyűi vagy a távirányító gombjai mellől kipiszkálhatod az összegyűlt szöszöket, beszorult morzsákat. 
  2. A fésűk fogainak, kefék sörtéinek tövében összegyűlt hajszálakat is kiszabadíthatod egy fogpiszkálóval.
  3. A ragasztószalagok végét megjelölheted egy kis darab fogpiszkáló segítségével, így a következő használatkor nem kell kapargatva keresni, hol is folytatódnak.
  4. A fogpiszkálónak olyankor is  jó hasznát veheted, ha pillanatragasztót szeretnél felvinni finomabb, apróbb felületekre, anélkül, hogy összekennéd vele az illesztésen kívüli részeket is.
  5. Kertészkedés vagy bármi olyan munka után, ahol szennyeződések kerültek a körmeid alá, fogpiszkálóval gyorsan eltávolíthatod azokat.
  6. Ha nincs a kezed ügyében öngyújtó, elég, ha egyetlen gyertyát gyújtasz meg gyufával a szülinapi tortán, a lángot ezek után fogpiszkálóval is továbbviheted a többi gyertyára. A fogpiszkáló ugyanis lassabban ég le, mint a gyufák.
  7. Ha úgy látod, hogy erősen elhajlott, törni készül egy vékonyabb szár valamelyik növényeden, a kritikus ponthoz illesz egy fogpiszkálót és ragasztószalaggal rögzítsd!
  8. Különféle masinákon a Reset gombot vagy épp a SIM-kártya fiókocskáját vékony, tűhegyes célszerszámmal lehet csak megnyomni, ám ez gyakran már nincs meg, amikor szükség lenne rá. Helyettesíteni viszont lehet, például egy fogpiszkálóval.
  9. Ha kiesett a szemüveged szárát tartó, apró csavar, viszont nem tudsz azonnal mindent félredobni és indulni az optikába megjavíttatni, átmenetileg egy fogpiszkálóval is pótolhatod a hiányt. A szárat illeszd a helyére, majd a csavar menetébe ütközésig tűzd be a fogpiszkálót és törd bele a hegyét!
  10. Ha gombot készülsz felvarrni, egy fogpiszkálót átszúrva az anyagon pontosan megjelölheted, hova kerüljenek majd a gomblyukak.
Sokoldalúbb, mint hinnéd!

Sokoldalúbb, mint hinnéd! (Fotó: Getty Images)

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top