Otthon

Öt napja ül az autójában egy koronavírusos román férfi, mert nem viszik kórházba

Se kórházba, se hatósági karanténba nem viszik, máshol meg nincs hely.

Az autójában tudta csak elkülöníteni magát családjától egy koronavírusos férfi Bukarestben. Mihail Popescu a hétvégén tapasztalta magán a betegség tüneteit, először az ízérzékelését és a szaglását vesztette el. Pozitív tesztet produkált, a járványügyi hatóság ezután figyelmeztette őt, hogy vonuljon karanténba.

Biztonsági öv: be kell kötni

Fő a biztonság (Forrás: Police.hu)

Mint a Főtér.ro beszámolt róla, Popescu azóta a személygépkocsijában él, mert egyszerűen nem volt más hely, ahová mehetett volna. A felesége másfél évvel ezelőtt szívműtéten esett át, számára végzetes lehet, ha elkapja a fertőzést. Többször is felhívta a bukaresti Közegészségügyi Igazgatóságot, hogy segítsenek megoldást találni, szállítsák kórházba vagy karanténba, de nem veszik komolyan, mivel nincs életveszélyben, betegsége szinte teljesen tünetmentes, enyhe lefolyású.

Popescu a romániai lapokba is bekerült történetével, emiatt egy barátja fel is ajánlotta neki, hogy lakhat az üres lakásában, amíg fel nem gyógyul.

Legfrissebb híreink a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top