nlc.hu
Otthon

700 ezres vízszámla

700 ezres vízszámlát kapott a budapesti nő, pedig senki nem lakik a lakásban

A vízművek szerint egy korábbi becslés, valamint a vízóra által mutatott fogyasztás alapján kell hat évre visszamenőleg fizetni. Csakhogy senki nem lakott ott.
Sárga csekk

Több mint 700 ezer forintos vízszámlát követel a Díjbeszedő Holding Zrt. egy budapesti asszonytól tizedik emeleti kőbányai panellakása után. Pedig az ingatlanban senki sem lakik, a vizet csak akkor nyitják meg, ha a tulajdonos, Margit szétnéz, hogy minden rendben van-e – írja a Blikk.

Margitot azzal fenyegették, hogy behajtót küldenek rá, és ha bíróságra kerül a tartozás, kamatokat is rászámolnak. Ezért jobbnak látta részletekben törleszteni az összeget, amíg kiderül az igazság. Már egy éve fizeti a részleteket, most viszont elege lett, mert szerinte jogtalan a követelés, az érveit pedig nem hallgatják meg.

A Fővárosi Vízművek szerint az összeg hat évre vonatkozó víz- és csatornadíj-hátralékot tartalmaz. Mivel a leolvasók nem jutottak be a lakásba, a Díjbeszedő becslés alapján számolt. 2017 őszén lecserélték az órát, és ekkor a korábbi becslés, valamint az óra által mutatott tényleges fogyasztásból, valamint a csatornadíjból jött ki a több mint 700 ezer forint. Ez havi 8 ezer forint hat év alatt, miközben senki sem lakott ott.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Soós Lajos)

Még több elképesztő összegű számla:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top