Otthon

Nem a kerékpárúton biciklizett, megverte egy autós

A 40 éves férfi azon húzta fel magát, hogy a biciklist nem használta a kiépített kerékpárutat.
Megverték a biciklistát, mert az úton tekert

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 40 éves, kaposvári illetőségű férfi idén júniusban épp Deseda felé autózott, mikor feltűnt előtte a kerékpáros. A férfi állítása szerint felhúzta magát azon, hogy bár volt kiépített kerékpárút, a biciklista mégis az úton közlekedett.

A vádlott először csak megelőzte a biciklist, majd befékezett előtte (amivel veszélyeztette annak testi épségét), ám még ezt se tartotta elég büntetésnek. Végül kiszállt az autójából és indulatosan veszekedni kezdett a biciklissel, aki maga elé tolta a kerékpárt, hogy védje magát.

Egy ponton az autós dühében félrelökte a biciklit, majd a férfira támadt: kétszer is az arcába ütött. A verekedést arra járó autósok is látták: ők segítettek a pórul járt biciklisnek és a rendőröket is ők értesítették.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és közúti veszélyeztetés miatt vádat emelt az autós ellen, akit minden bizonnyal felfüggesztett börtönbüntetéssel és járművezetéstől eltiltással büntetnek majd kirohanása miatt.

Kedvet kaptál a biciklizéshez? Íme, néhány csodás úti cél: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top