nlc.hu
Otthon

Poloskák a lakásban

Megszállják a lakásokat a hideg elől menekülő poloskák

A napokban elkészül egy magyarországi poloskatérkép is, hogy felmérjék, hol mekkora a fertőzöttség.
Poloska

A poloskainváziónak a hideg idővel vége, most a rovarok meleg helyre mennek, hogy túléljék a telet. Ilyenkor bemásznak a kisebb réseken, ablakokon, és a lakásokban, házakban bújnak el.

A Tényeknek nyilatkozó rovarszakértő azt mondta, nem miattunk mennek be a lakásokba a poloskák, csak biztonságos telelőhelyet keresnek, de réseken, szellőztetéskor könnyedén bejutnak az otthonokba.

Legtöbbször a barna színű ázsiai márványpoloskával, és a zöld színű vándorpoloskával találkozhatunk, de néhány éve Magyarországon is megjelent egy új faj, az Észak-Amerikából behurcolt nyugati levéllábú poloska.

A rengeteg poloska miatt most egy poloskatérkép is készül, hogy fel tudják mérni, Magyarországon hol és melyik fajból van a legtöbb. Az már most látszik, hogy lényegében nincs olyan országrész, ahol ne okoznának kellemetlenséget a poloskák. Budapesten és Pest megyében kiemelkedő a fertőzöttség.

Poloskaűző praktikák az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top