Otthon

Albérlethotellé alakulhatnak át a budapesti hotelek

Egy budai szállodában a szobák kétharmadát kiadták, egy pesti nagyszálló vezetője szerint viszont még vagy két évig nem áll helyre a fővárosi turizmus.

Egyedüli vendégként él egy belvárosi szállodában egy angol IT szakember. Nagy Edit, a szálloda igazgatója a Fókusznak elmondta, hogy szomorú helyzet ez, mivel 80 szobájuk van, és ebben az időszakban napi 140-150 vendéget kéne ellátniuk. „Normális esetben ez egy főszezoni időszak lenne” – tette hozzá. A riportból kiderül, hogy a külföldi tulaj azért nem zárja be a szállodát, mert ez az egyik kedvenc épülete minden hotelje közül. 

Üres szállodai folyosó / Fotó: Unsplash / A kép illusztráció

Üres szállodai folyosó (Fotó: Unsplash / A kép illusztráció)

A koronavírus-járvány súlyosan betett a hazai (és persze a globális) szállodaiparnak, rengeteg budapesti hotelt lakatoltak le, és rövid nyári újranyitás után a szeptembertől élő határzárnak köszönhetően ismét bezártak. 

A Fókusz riportjában megszólalt egy budai hoteltulajdonos, név szerint Szombati Károly, aki már márciustól albérletként adta ki a szobáit. A havi bérleti díj ára nagyjából annyi egy szobára, mint amennyi normális esetben egy hétre. Állítja, hogy így nyereséget nem lehet termelni, csak a veszteséget csökkenteni. A szálloda lakói közt operaénekes is van, takarítást lehet igényelni, de aki akar, maga is tisztíthatja a „lakását”. 

Legalább olvasva, képeket nézve utazzunk egyet: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top