Otthon

Fertőtlenítésre hivatkoznak a fehérbe öltözött ismeretlenek, így próbálnak lakóházakba bejutni

Az önkormányzat a fertőtlenítő tevékenységről mindig előzetes értesítést küld, tehát az enélkül érkező ismeretlenekkel vigyázni kell – mondta az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi sajtótájékoztatón.

A járási, illetve a kerületi tisztifőorvos rendelkezhet a fertőzött terület, tömegközlekedési eszköz, lakóház fertőtlenítéséről, amelyet magáningatlanok esetében kizárólag szükség szerint rendelnek el, például árvizek után. A fertőtlenítési feladatot a tisztifőorvos egyezteti az önkormányzattal, amely előzetesen értesíti az érintettet a mentesítés időpontjáról – mondta Kiss Róbert alezredes. Azt kérik, ha ismeretlenek fertőtlenítési feladatra jelentkeznek, és előzőleg a települési önkormányzat nem küldött erről értesítést, az állampolgárok vegyék fel a kapcsolatot a járványügyi hatósággal vagy az önkormányzattal – írja az MTI.

Egy fehér védőruhás ismeretlen (fotó: Pixabay)

Egy fehér védőruhás ismeretlen (Fotó: Pixabay)

Arra az újságírói kérdésre, hogy a román-magyar határ mentén élő kettős állampolgárok átutazhatnak-e Romániába meglátogatni a családtagjaikat úgy, hogy hazatérve ne kerüljenek hatósági házi karanténba, az alezredes elmondta: az ingázókra vonatkozó szabályok az irányadók rájuk nézve. Ha az illető a határvonaltól számított 30 kilométeres sávban él Magyarország területén, és meglátogatja a határvonaltól számított ugyancsak 30 kilométeres sávban élő rokonát Romániában, továbbá 24 óránál nem tölt el ott több időt, ezt karantén nélkül megteheti – közölte Kiss Róbert. Azonban ha ezek a feltételek nem állnak fenn együttesen, akkor a kiutazóval szemben visszatéréskor az általános utazási szabályokat alkalmazzák, vagyis hatósági házi karanténba kell vonulnia – tette hozzá.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top