nlc.hu
Otthon

Halloween tök kifaragás

Így kell profin kifaragni a halloweeni tököt

Október végén jön a halloween, és bár tudjuk, hogy nálunk nem is létezik ez az ünnep, a gyerekek és felnőttek mégis nagy örömmel látnak neki a tökök faragásának.
Faragd ki a halloweeni tököt, mint a profik!

Minden évben óriási vita kerekedik az interneten a tökök körül, az egyik tábor azt kiabálja, hogy nálunk nincs halloween, hanem halottak napja van, a másik tábor pedig csak jól szeretne mulatni a kifaragott tökökkel és finomságokkal. Bár nem terjedt el a házról házra járás, cukorka kéregetés hagyománya itthon, de azért minden második családban napirendre kerül halloween alkalmából a tökfaragás.

Amellett, hogy remek családi program kifaragni egy tököt, még pár hétig szép dekoráció is lesz az otthonunkban, úgyhogy igazán nincs okunk arra, hogy hanyagoljuk a halloweent itthon. A tököt mindenki olyan formára faragja, amilyenre csak akarja, már olyan magasságokban jár a tökfaragás művészete a világban, hogy tátva marad a szánk némelyik alkotástól. Kész szobrászati remekmű kerül ki az ügyesebbek keze közül, de mi most maradjunk az alapoknál: megmutatjuk, hogyan kell kifaragni a jellegzetes halloweeni tököt.

Tökfaragás okosan

Mielőtt a galériában megnéznéd a tökfaragás lépéseit, az első feladat az, hogy gondoskodj a gyerekek biztonságáról. Előre beszéld meg velük, hogy nem mehetnek a kés közelébe, és csak a rajzolás, magok kanalazásának fázisában vehetnek részt, a faragás és a mécses behelyezése már a felnőttek dolga. Válasszátok ki együtt, milyen arcot szeretnétek faragni a töknek, és indulhat a halloweeni tökfaragás.

Faragj tköt halloweenre
Megnézem
Összes kép (5)

Rendhagyó halloweeni tökök

Ha nem akarsz vesződni a tökfaragással, mert semmi kedved két órát takarítani az ebédlőt a tök maradványaitól, akkor a következő galériában olyan megoldások közül válogathatsz, melyekhez nem kell kést ragadni a kezedbe. A gyerekek számára talán még nagyobb móka is ez az alternatív „tökfaragás”, mert sokkal hamarabb megvan a végeredmény, és tevékenyebben tudnak részt venni a folyamatban.

Így faragd ki a halloweeni tököt
Megnézem
Összes kép (4)

Kiemelt kép: Getty Images

Még több halloweeni tök!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top