nlc.hu
Otthon

Ködös időjárásra figyelmeztetnek

Figyelmeztet a meteorológia: sűrű köd várható szerdán

Szerda hajnalban sokfelé lesz sűrű köd, ami csak napközben tűnik el.

Kedden este általában gyengén felhős időre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős körzetek is lesznek, és ott elszórtan eső, zápor is kialakul. Az éjszaka első felében ez a felhőzet szakadozik, csökken, a csapadék megszűnik. Sokfelé párássá válik a levegő, és képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet.

A hajnali-reggeli köd miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztet a meteorológia: sűrű köd várható szerdán

Az éjszaka képződő köd, illetve felhőzet kiterjedése szerdán napközben fokozatosan csökken, javulnak a látási viszonyok, de helyenként tartósan borult maradhat az ég. Napos, fátyolfelhős, illetve borult, párás területek váltakoznak. Számottevő csapadék nem valószínű, ekkor már legfeljebb csak szitálás fordulhat elő a ködös tájakon.

Szerda estig az Alpokalján az északnyugati, másutt a délkeleti szelet kísérik élénk lökések, ezt követően viszont már csak mérsékelt légmozgás várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 13 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Ködös tájak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top