Otthon

Egy eurós kikiáltási árról indulnak a festői panorámájú szicíliai ingatlanok

Szicília egyik elnéptelenedett, de csodaszép városa, Salemi önkormányzata hamarosan több tucatnyi óvárosi ingatlant árverez el. A cél, hogy újra lakott legyen a település.
Egy eurós kikiáltási árról indulnak a festői panorámájú szicíliai ingatlanok

Az elvándorlás 1968-ban kezdődött el egy pusztító földrengés után, így ma alig 11 ezren lakják az Észak-Olaszországi települést, és lakatlanok az óváros részén található többszintes ingatlanok. Ezeket a jelenleg önkormányzati tulajdonú lakásokat potom egy eurós kikiáltási árral bocsátják árverésre.

Az épületeket még az ókorban húzták fel, némelyiknek erkélye is van, amelyek a csodálatos dél-olasz tájra tekintenek. Az új tulajdonosoknak majd biztos kell költeniük valamennyit az ingatlanokra, sőt a leendő vevőknek a szerződéskötés előtt be is kell mutatniuk majd a felújítási terveket, hogy ezzel bizonyítsák a szándékaik komolyságát. 

A letelepedési, vásárlási kedvet ösztönzőleg, az önkormányzat az árverés előtt elvégzett néhány elengedhetetlen felújítási munkát az óvárosban: felújítottak utakat, a villamoshálózatot, és a csatornarendszert. Domenico Venuti polgármester azt ajánlja, hogy a vevőjelöltek mindenképp menjenek el a helyszínre, és nézzenek körül, mielőtt döntenek. A lakásokról egyébként a város honlapján lehet több információt szerezni, képeket nézegetni.  Azt egyelőre nem tudni, hogy a projekt mikor indul majd el, de Venuti azt mondta, a város már régóta készen áll, csak a koronavírus miatt halogatták az indulást.

Egyébként nem ez az első olasz város, amit így próbálnak meg újra lakottá tenni, a dél-olasz Bisaccia is egy euróért kínált ingatlanokat a város legrégebbi részén.

Eldugott helyek Magyarországon, ahol élnénk:

Ez Magyarország 10 legromantikusabb és legszebb falva

Rejtett gyöngyszemek Magyarországon

(Kiemelt kép: PixaBay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top