Otthon

Néhány euróért adtak el feleségnek egy lányt

150 euróért adtak férjhez egy 15 éves lányt egy Pöstyénhez közeli községben.

A Parameter.sk írása szerint emberkereskedelemmel gyanúsított meg a szlovák rendőrség idegenrendészete négy személyt. A hatóság múlt év végén kezdett foglalkozni az üggyel, a nyomozó pedig ezen a héten eljárást indított négy személy ellen, akik már a rendőrség kezében vannak. A nyomozati anyag szerint 2011-ben az 51 éves Tatiana és az 56 éves Miroslav megegyezést kötött a 45 éves Monikával és a 46 éves Romannal egy Pöstyénhez közeli községben. A megállapodás úgy szólt, hogy egy akkor 15 éves lányt férjhez adnak 150 euróért cserébe. A lánynak akarata ellenére egy háztartásba kellett költöznie férjével, akiről gondoskodnia kellett, illetve kényszerítették, hogy segítsen az otthoni munkában. Megtiltották neki, hogy elhagyja a házat.

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

A rendőrség csütörtökön reggel őrizetbe vette a gyanúsítottakat, akár 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre büntethetik őket.

Az akcióról készült felvétel ide kattintva tekinthető meg a szlovák rendőrség Facebook-oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top