nlc.hu
Otthon

Megvadult házimacska

Vérnyomok a falon: durván nekitámadt Lizi, a házi cica a gazdinak, akit kórházba kellett vinni

A budapesti nő hiába hívta a 112-es segélyhívót, azt mondták, ilyen esetekre nincs megoldásuk.

Egy budapesti nő életére tört szeretett macskája, Lizi, aki a nő lábán és karján olyan mély sebeket ejtett, hogy a gazdit kórházba kellett szállítani. Végül a Speciális Állatmentő Egység érkezett a család segítségére.

Budapesti macskatámadás, vérengzó cica

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A rémült család az állatmentők kiérkezéséig egy szobába zárta be Lizit, még az ajtókilincset is leragasztották, hogy biztosan ne tudjon kimenni hozzájuk. A megsebesült anyukának van egy gyermeke, őt is féltették – írja a Blikk.

Kétségbeesett telefonhívást kaptunk éjfél előtt nem sokkal. Egy gazdás cica egyelőre nem tudni miért, megtámadta a...

Közzétette: Speciális Állatmentő Egység – 2020. november 2., hétfő

 

A kiérkező állatmentők szerint a falon még látszottak a spriccelő vérnyomok. Ugyan hálóval is készültek, végül erre nem volt szükség, mert a macska megnyugodott, így megsimogatták és betették a bokszba. Közben az anyának ellátták a kórházban a sebeit.

A cicára most 14 napos megfigyelés vár, bár kizárható, hogy veszett. Mint írják, az agresszív viselkedést belső és külső hatás is okozhatja, idegrendszeri vagy egyéb egészségi problémák. Az állatmentők nem javasolják, hogy az állat visszakerüljön a gazdájához, ugyanis a támadással lett egy szakadék közöttük. 

Te értesz a macskák nyelvén?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top