nlc.hu
Otthon

Rongálás a Schönherz kollégiumban

Kalapáccsal verték szét a BME kollégiumi szobáját, miután bejelentették a járványügyi szigorításokat

Több helyiséget is szétvertek a Schönherzben a kollégisták, miután megtudták, hogy november 11-től bezárnak a kollégiumok.
Rongálás a Schönherz kollégiumban

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók – írja a Telex.

Szétdobálták az ágyakat, székeket és matracokat, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. Erről külön videó is készült, amelyet a Telex cikkében nézhetsz meg.

A hallgatók azután kezdtek el rombolni, hogy Orbán Viktor hétfőn bejelentette az újabb járványügyi korlátozásokat. Egyebek mellett azt, hogy november 11-től csak online működhet a felsőoktatás, az egyetemi kollégiumokat pedig bezárják.

A BME vizsgálatot rendelt el a rongálás miatt, a kollégiumot üzemeltető cég pedig rendőrségi feljelentést indít.

A rendőrök egyébként hétfő éjjel többször is jártak az épületben, ahová hangoskodás miatt hívták ki őket. A BRFK szerint egyéb jogsértést akkor nem tapasztaltak, de a videófelvétel alapján eljárást indítanak.

(Kiemelt kép: Telex)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top