nlc.hu
Otthon

Szándékosan hagy egy kulcsot a lábtörlője alatt

Ez a férfi szándékosan hagy egy kulcsot a lábtörlője alatt, és azt is elmondja, miért

Nemes cél érdekében hagy egy kulcsot a lábtörlője alatt egy férfi. Segíteni akar a betörőknek, de nem úgy, ahogy gondolod.
Kulcs a lábtörlő alatt

A lábtörlő alá tett kulcs annyira nyilvánvaló rejtekhely, hogy oda talán már egy óvodás sem rejtené a lakáskulcsot. Ám egy férfi szándékosan tartja ott a kulcsát.

Alex Biron a TikTokon magyarázta el, miért van mindig egy kulcs a lábtörlője alatt, egy olyan környéken, ahol viszonylag gyakoriak a betörések.

„Félévente-évente észreveszem, hogy eltűnt a kulcs, ami azt jelenti, hogy az emberek próbálkoznak. De van egy dolog. Ez nem a házam kulcsa. Nem lehet semmit kinyitni vele itt a környéken. Azért tettem ide, hogy amikor egy betörő megtalálja, érezzem örömöt egészen addig, amíg rá nem döbben, hogy ezzel a kulccsal nem fog bejutni a házba. Abban reménykedem, hogy lesz egy pillanat, amikor elgondolkozik, »mit csinálok az életemmel?«, és talán megváltozik”

– magyarázta el a videóban a kulcs szerepét Alex.

A férfi azt is elárulta, hogy mihez való a kulcs, ha esetleg betörők is nézik a videót. Egy széfhez, amely vancouveri West End Vancity Bankban található. Van benne némi pénz, egy önsegítő könyv, és ahogy Alex fogalmaz: „esély arra, hogy új életet kezdj”.

A videó végigsöpört az interneten, mostanáig csaknem 16 milliószor nézték meg és több mint 4 millió lájkot kapott. Alex pedig azt tervezi, hogy hamarosan hasonló „kincskereső akciókat” talál ki.

(Bored Panda)

(Kiemelt kép: TikTok/everydayalex)

Betörők az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top