nlc.hu
Otthon

Drónnal találták meg az elveszett kutyát

Drónja segítségével találta meg a tíz napja elveszett kutyáját

Már-már lemondtak a tizenhat hónapos és tíz napja elveszett golden retrieverről, amikor egy drónfelvételen akadtak a nyomára csodával határos módon.

Meadow, a fehér golden retriever a New York melletti Andes erdős környékén veszett el már több mint egy hete, amikor gazdája tehetetlenségében a Reddit segítségét kérte. Aki keres, az talál: beszállt a keresésbe a drónjával Brian James is, aki profi videós és túravezető – írja a unilad.

Az első keresési kísérletek kudarcot vallottak, és sokszor csak összedobált ágak vagy bokrok voltak ott, ahol azt hitték, hogy Meadow-t látták. Brian már közel volt ahhoz, hogy visszavonulót fújjon, amikor az egyik felvételén egy gyanús fehér foltot talált. A férfi megjelölte a helyet és elindult abba az irányba. A drón találata helyes volt, de ezután még mindig sokat kellett keresni az állatot, lévén nem várta ott egy helyben Briant, hanem közben ő is tovább haladt. Ráadásul amikor megtalálta az is problémát jelentett, hogy az állat nem ismerte Briant, és félő volt, hogy hiába hívja, a kutya nem fog odajönni. Végül Meadow barátságosnak bizonyult, ezért Brian vissza tudta juttatni a gazdáihoz, Gary és Debbie Morganhez, akik hálájuk jeléül 500 dollárral jutalmazták. Nem mindenki ilyen szerencsés, mint ők.

Megható történetek golden retrieverekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top