nlc.hu
Otthon

Ülve, állva, de fekve is használható ez a különleges irodai szék

Fekve is dolgozhatsz ezzel a különleges irodai székkel

Az árától úgyis el fog gyengülni a térded.

Mivel mostanában amúgy is sokkal több időt töltünk otthon, érdemes lehet beruházni egy komolyabb irodai székbe, hogy a home office-ból végzett munka során se fájduljon meg a hátunk és a derekünk.

Ennek a műfajnak az abszolút csúcsát jelenti az Altwork nevű munkaállomás, amely első ránézésre futurisztikus fogorvosi széknek tűnik. Másodikra azonban már egy egészen sokrétűen állítható székről van szó, amely egyszerre támasztja a nyakat-hátat-gerincet és teszi lehetővé, hogy a számítógépünket, vagy annak billentyűzetét-képernyőjét is olyan szögbe állítsuk, ahogyan nekünk kényelmes.

Lehidalsz ennek a futurisztikus irodai széknek az árától

Az Altwork munkaállomás nemcsak munkára, de például filmnézéshez is tökéletes (Fotó: Altwork.com)

A fejlesztő cég ígérete szerint ülve, állva, de akár fekve is dolgozhatunk az Altwork munkaállomással, már persze, ha az utóbbira valaki képes és nem alszik el két táblázat között. A Mashable videója minden esetre azt állítja, hogy a szék, kialakításának köszönhetően képes fokozni a koncentrációt is, szóval lehet, hogy csak át kell állítani pihenő módból munka módba.

Ahogy egy kommentelő rámutatott, bár tagadhatatlanul jól néz ki, az Altwork sok kérdést is felvet: például, hogyan lehet elvezetni a számítógépből kígyózó kábeleket, illetve mi a helyzet, ha valaki érintőképernyőt használ, ahhoz hogyan tud hozzáférni kényelmesen.

Ezen felül már apróság, hogy az Altwork munkaállomáshoz rengeteg helyre is szükség van, így nem biztos, hogy egy 40-50 négyzetméteres lakásban örömmel látnák. Igaz, a tömegtermékké válást valószínűleg megelőzi majd az árcédula: jelenleg ugyanis több mint 8500 dollárt, azaz bő 2,5 millió forintot kell fizetni, amire valószínűleg nem sokan lesznek hajlandók.

További cikkeink a lakberendezés témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top