nlc.hu
Otthon

Életveszélyes kutyafuttató

Sorra zuhannak le a kutyák egy budavári kutyafuttatóból

Több tucat kutya sérült már meg, mert a futtató falának másik oldala szakadék.

Életveszélyesnek tartják a kutyatulajdonosok a budavári Anjou bástya sétányon található kutyafutattót, melynek faláról eddig több tucat kutya zuhant már le. Az ATV híradója szerint legutóbb novemberben egy 8 éves amerikai staffordshire keverék kutya esett a mélybe. Az állat 10 métert zuhant és több foga kitört. Teljesen szétzúzta a mellső lábait és a tüdeje is károsodott. 

A Budai Vár falára könnyen fel lehet ugrani, ez éppen a Tóth Árpád sétány felőli rész. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

A Budai Vár falára könnyen fel lehet ugrani, ez éppen a Tóth Árpád sétány felőli rész (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Miután gazdája a Facebookon felhívta a figyelmet a veszélyes futtatóra, 24 óra alatt 16 hasonló esetről szerzett tudomást, gazdáktól, állatorvosoktól.

A futtató egyik fala ugyanis nagyon alacsony, ráadásul több helyen kifelé lejt és a másik oldalán egy 5-10 méteres mélység fogadja a kutyákat.

A gazdik saját maguk terveztek figyelemfelhívó táblákat, ám az önkormányzat egy nem túl acélos matricákkal próbálja jelezni a veszélyt. Az első kerület polgármestere  az ATV Híradójának azt mondta, hogy további táblák kihelyezését tervezik, de a terület műemlék jellege miatt nincs könnyű dolguk. 

A kutyafuttatókban is figyelni kell a kutyádra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top