nlc.hu
Otthon

Konyhatrendek 2021

Búcsú a metrócsempétől – Konyhatrendek 2021

Konyhafelújítás előtt állsz? Íme néhány aktuális ötlet!

Minél több időt töltesz a konyhában, annál fontosabb, hogy minél kényelmesebb és esztétikusabb legyen. Ha pedig ezen felül szempont még, hogy az aktuális divatnak is megfeleljen, nos, akkor 2021-ben a most következő irányzatokból válogathatsz.

Sötét konyhabútor

A 2021-es év trendjei a sötét árnyalatoknak kedveznek, a konyhában legalábbis mindenféleképpen. A sötétbarna, sötétkék, sötétszürke, sőt a fekete szín is megjelenhet a konyhabútorokon, de akár a falfesték vagy a burkolatok is kaphatnak ilyen árnyalatot. Gondolkodhatsz sötét és világos kontrasztokban, de nem tabu akár minden elemből sötétet választani. Igaz, utóbbi megoldás inkább csak akkor játszik, ha maga a helyiség nagyobb méretű és bőven kap természetes fényt. A sötét szín a minimalistától a rusztikusig bármilyen stílusirányzatba beilleszthető. 

Konyhatrendek 2021

Sötét bútorok (Fotó: Getty Images)

Kéttónusú konyhák

Az év nagy favoritjai lesznek a kéttónusú konyhák is, ahol nem csupán a falak és a munkalap alkot kontrasztot a konyhabútorral, de magukon a bútorokon is két különböző szín jelenik meg. Tehát például az egyik szekrény barna, a mellette lévő viszont fehér, de akár a felső- és az alsószekrények is lehetnek különböző színűek. Az ilyen színvilág karaktert ad a térnek, miközben maga a helyiség optikailag tágasabbnak is tűnik.

Konyhatrendek 2021

Kéttónusú konyha (Fotó: Getty Images)

Zöld konyha

Ha nem a hagyományos fehér-barna-szürke vonalon keresgélsz, inkább valamilyen kevésbé szokványos színű konyhát szeretnél, 2021-ben nem találsz majd aktuálisabbat a zöldnél. A pasztelltől az egészen sötétig a zöld minden árnyalata trendi lesz. A szín megjelenhet a konyhabútorokon, de a falak, burkolatok is lehetnek ilyenek. Az irányzat a már említett kéttónusú trenddel is kombinálható, ilyenkor a zöldhöz leginkább közép- vagy világosbarnát érdemes társítani.

Konyhatrendek 2021

Konyhatrendek 2021 (Fotó: Getty Images)

Négyszögletes csempe

Az elmúlt néhány esztendőben konyhai burkolatok terén nem volt semmi sem divatosabb a metrócsempénél, azonban 2021-ben ez megváltozik. A trendelőrejelzések szerint ugyanis az év nagy visszatérője szimpla, a négyszögletes csempe lesz, hagyományos, négyzethálós formában felragasztva. Közepes méretben, leginkább fehér vagy valamilyen neutrális árnyalatban, sötét fugával, a letisztultság jegyében.

Konyhatrendek 2021

Négyszögletes csempe (Fotó: Getty Images)

Hangsúlyos padlólap

A világos és/vagy egyszerűbb bútorzatú konyhákba a színben vagy mintázatukban hangsúlyos padlólapok hoznak változatosságot a jövő évben. Legyen szó akár különálló helyiségről, akár amerikai konyháról, az ilyen típusú burkolat markánsan kijelöli a konyha határait és egyben melegebbé, otthonosabbá is teszi a teret. A legmenőbbek a keleties, valamint retró stílusú padlólapok lesznek. 

Konyhatrendek 2021

Hangsúlyos padlólap (Fotó: Getty Images)

Még több 2021-es trend:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top