nlc.hu
Otthon

Óriástakaró Japánból

Imádjuk a japánok óriástakaróját, amely az egész családot betakarja

Ez az óriási kotatsu takaró elég nagy ahhoz, hogy az egész családot melegen tartsa ezen a télen.

Hallottál a kotatsuról? A leleményes japán találmány egy multifunkcionális bútordarab, amelynek asztalkerete nehéz takaróval borított, alatta fűtőforrással. Az ultra hangulatos kialakítás a 14. századra nyúlik vissza, amikor a hagyományos japán háztartások egy kotatsunál ültek, hogy melegedjenek, miközben esznek. Ez az igazi közösségi élmény télen!

Japán óriástakaró (fotó: mymodernnet)

Japán óriástakaró (Fotó: mymodernnet)

A futonbútorok jellemzője, hogy használat után könnyen összecsukhatók, így nem foglalnak sok helyet. Manapság a hagyományos kialakításnak számos modern változata létezik, az íróasztali kotatsutól a tárolóval rendelkezőig. A legújabb verzió, amellyel találkoztunk, a Belle Maison „Super Big Kotatsu Futonja”. Elég nagy ahhoz, hogy egy egész család kényelmesen elférjen a takarója alatt. 

Egy tipikus kotatsu futon mérete körülbelül 160-210 cm oldalanként, de a Super Big Kotatsu Futon óriási 360 x 390 cm. Ennyi extra térrel egy egész szobát beboríthatsz egy hangulatos szövetréteg alá, és meghívhatod az összes barátot, családtagot és háziállatot is a takaró alá. Kell ennél jobb?

(Via)

Szeretünk bebújni egy jó meleg takaró alá:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top