nlc.hu
Otthon

Beázások tesznek tönkre egy miskolci panelházat

Élhetetlenné vált egy miskolci panelház legfelső emelete a folytonos beázások miatt

Hiába jelezték a problémát a társasházat kezelő szövetkezetnek, az eddigi toldozások-foltozások nem hoztak eredményt.

Kívülről a miskolci panelház ugyan jó állapotúnak tűnik, mert pár éve esett át egy felújításon, ám a lakók mégsem lehetnek elégedettek, ugyanis a tető szigetelését csúnyán elrontották. Ennek látják kárát a tízemeletes épület legfelső emeletének lakói, de ha nagyobb eső zúdul le, a lakások akár a hetedik emeletig vizesednek. A beázások hónapok óta tartanak, és még nem látszik a vége – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Akadnak lakások, ahol az áramot is le kellett kapcsolni, mert félő volt, hogy a sok víz balesetet okozhat – az ott lakók most hosszabbítóval a szomszédból kapják az áramot. A lakók rettegnek az esőtől, ugyanis vannak lakások, ahol szabályosan folyik a víz a falakon, ha kint elkezd esni az eső. A kétségbeesett lakók próbálják egymást segíteni, de a megoldás csak az lehet, ha a szigetelés hibáját mielőbb kijavítják: a társasház kezelőjét már jegyzőnél és a rendőrségnél is feljelentették, sőt már ügyvédekkel tárgyalnak arról, hogyan lehetne velük mielőbb orvosoltatni a problémát. A kezelő tud a problémáról, de csak az időjárás javulása után kezdhetnek neki a nagyobb javításnak, illetve akkor, ha lesz rá pénz.

Élet a panelházakban az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top