nlc.hu
Otthon

Pók miatti tűzesetek

Provokálta egy pók, ezért felgyújtotta a házat

Vannak olyan emberek, akik szerint a pókok ellen a legmegfelelőbb fegyver a forrasztólámpa. És vannak olyanok is, akiknek ez az otthonába került.

Ha pókkal találkozol az otthonodban és úgy érzed, hogy nem szeretnél vele a továbbiakban egy fedél alatt élni, több kézenfekvő lehetőséged is van, hogy megszabadulj tőle: például egy papírdarab vagy valamilyen más, ártalmatlan eszköz segítségével teszed ki az ingatlanból. A most következő emberek azonban valamilyen érthetetlen oknál fogva úgy érezték, a pók ellen csak a lángok válnak be igazán.

A provokatív pók

2019 nyarán egy égő házhoz vonultak ki a tűzoltók Kansasben. A közelben lévő biztonsági kamerák felvételeiről aztán kiderült, hogy az épületet egy nő gyújtotta fel, akit hamarosan el is fogtak a rendőrök. Alexcia Berry a kihallgatásán azt állította, hogy a házban szembe találta magát egy pókkal, mely provokálta őt, ezért borította lángba az ingatlant. A ház egyébként a Kansas veszélyes épületeinek listáján is szerepel, a tulajdonossal évek óta nem tud kapcsolatba lépni a városvezetés, viszont mégsem lakatlan, mivel a helyi lakosok elmondása szerint drogosok költöztek be oda.

Alexcia Berry

Alexcia Berry (Jackson County Sheriff’s Office)

Forrasztólámpával a pók ellen

A kaliforniai Reddingben egy férfi egy méretes farkaspókot talált a lakásában 2018 januárjában. Ahelyett azonban, hogy szakembert hívott volna, vagy mondjuk seprű és lapát segítségével tessékelte volna ki a valóban nem túl barátságos küllemű ízeltlábút az otthonából, sokkal drasztikusabb megoldáshoz folyamodott: forrasztólámpát ragadott és azzal gyújtotta fel az állatot. A lángoló pók azonban egy matracra menekült, mely ettől szintén lángba borult, majd a tűz továbbterjedt az épületben és a társasház több másik lakásából is menekülniük kellett a lakóknak. A kiérkező tűzoltók végül megfékezték a lángokat, azonban a lakásban mintegy 11 ezer dolláros kár keletkezett. 

Farkaspók

Farkaspók (Illusztráció: Auscape/Universal Images Group via Getty Images)

Akinek elege lett

Az arizonai Tucsonban egy mobilház gyulladt ki 2017 őszén. Az épületben egy férfi és idős édesanyja éltek, akiknek sikerült még idejében kimenekülniük a lángok közül, maga a mobilház azonban lakhatatlanná vált. A rendőrség annak rendje és módja szerint vizsgálatot indított a tűzeset ügyében, mely során kiderült, hogy a tulajdonosnak elege lett abból, hogy a mobilház alatt pókok tanyáznak, épp ezért úgy döntött, elpusztítja őket. Ám még véletlenül sem valamilyen rovarirtó szerrel próbálkozott, inkább ő is egy forrasztólámpával mászott be a ház alá és azzal próbálta meg kiégetni onnan a pókokat. Ehelyett azonban a saját otthonát gyújtotta fel. 

A leégett mobilház

A leégett mobilház (Fotó: Tucson Fie Department)

Festékspray és öngyújtó

Egy seattle-i férfi 2014-ben a háza mosókonyhájában vett észre egy nyolclábú betolakodót, melynek azonnal a nyomába eredt és a fejébe vette, hogy mindenképp elpusztítja. Magához vett egy öngyújtót, valamint egy festékszórót, majd a festéket a lángba fújta és a fellobbanó lángcsóvát a pókra irányította, ám ettől a legkevésbé sem meglepő módon a helyiség berendezése is felgyulladt és a tűz gyorsan tovább is terjedt az épületben. A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, ám így is mintegy 60 ezer dolláros kár keletkezett az ingatlanban, a férfi azonban még így is örülhet, hogy élve kijutott az égő házból.

Mik vannak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top