nlc.hu
Otthon

Etetik Surit, a korán hazatért gólyát

Etetik és itatják Surit, a korán hazatért gólyát

Először nem fogadta el az ételt Suri, a telelésből korán hazatért gólya, de később evett belőle.
Suri, a fehér gólya

Suri, a fehér gólya évek óta az elsők között tér haza a telelésből Vassurányba, idén február 12-én szállt le a fészkébe. Az extrém hideg miatt azonban aggasztó a gólya túl korai hazatérése, ezért még fontosabbá vált az etetése és itatása.

Surinak már érkezése másnapján tettek ki ételt és vizet, de először csak érdeklődve nézte, nem evett belőle. Aztán vasárnap már sikerrel járt az etetés. Csirkehúst és klopfolt csirkenyakat kap, és persze friss vizet.

„A madár eddigi etetője, Sövegjártó Szabolcs máris tett ki egy vödörben élelmet Surinak a fészek közelébe a szokásos piros színű »etetős« kabátjában. Úgy tűnik, hogy a madár megismerte őt, de csak azután repült a vödörhöz, miután a férfi hátrább húzódott. Bár ez a hideg aggasztó, de az nagy öröm, hogy Suri elfogadja a számára felkínált élelmet”

– olvasható a Telelő gólyák – Gólyateleltetés nevű Facebook-oldalon.

Mint írják, nagy köszönet jár a Sövegjártó családnak, hogy gondját viselik a túl korán érkező madárnak, és köszönet illeti a többieket is, akik segítik Surit a településen, mert a helyiek nagyon ragaszkodnak a gólyához.

Suri mindennapjait a saját Facebook-oldalán követheted.

(Kiemelt kép: Facebook/Suri, a vassurányi gólya)

Még több gólya az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top