nlc.hu
Otthon

Hóviharban gyalogolt el az oltópontig

Hóviharban gyalogolt kilométereket az oltópontig a 90 éves amerikai nő

Az asszony mindössze öt percet késett csak a megbeszélt időpontról.

Seattle-ben a napokban harminc centis havat eredményezett a téli vihar, emiatt gyalog kellett megtennie az utat a legközelebbi oltópontig a 90 éves Fran Goldmannak – írta meg az Independent cikke nyomán a 24.hu.

10 km-t gyalogolt az oltásért a nő

Séta a hóviharban (Illusztráció: Unsplash)

A nő több mint 9 és fél kilométert gyalogolt a hóban azért, hogy megkaphassa a koronavírus elleni védőoltás első adagját. A nő előtte folyamatosan próbált időpontot kérni valahova, míg végül az otthonától 9,6 kilométerre lévő oltóponton azt mondták neki, vasárnap reggel jelenjen meg, akkor megkaphatja a vakcinát.

Csakhogy a hétvégén hatalmas hóvihar tombolt a városban. A nő azonban így is nekivágott az útnak, és mindössze öt percet késett csak a megbeszélt időpontról. Még arra is ügyelt, hogy a réteges öltözködés mellett alulra rövid ujjú inget vegyen, hogy az ápoló hozzáférjen a karjához, és könnyűszerrel be tudja adni az oltást. A nő egyébként nem tagadta, hogy nagy kihívás elé állította az út, és nagyon kimerült, mire végül elért az oltópontra – írja a lap.

Az itthoni helyzet vakcinaügyben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top